(Westerkoogse) Zaanse Schonen

De Westerkoogse Zaanse Schonen rapen vrijwillig afval vóór een schone buurt, tégen de plastic soep. (Als iedereen één stuk zou oprapen is Nederland binnen een dag schoon!). We rapen zelf regelmatig op wat op straat voor onze voeten slingert. Verder lopen we in groepsverband in onze eigen wijk: Westerkoog.

Samen een uurtje lopen met een bakkie leut na. Wil je meelopen? Dat kan! In principe starten we iedere donderdagmiddag om 13.00 uur vanuit Buurtcentrum De Vuister.

Onze visie is dat een schone straat de aanzuigende kracht van zwerfafval tegengaat en mensen motiveert er zelf op te letten. Wij benaderen het afval opruimen puur positief: opgeruimd is winst. We kijken niet boos achterom naar veroorzakers, maar we hopen hen wel te bereiken en tot een “schoner” gedrag te stimuleren.

Achterliggende visie is niet alleen het creëren van een schone omgeving, maar uiteindelijk het tegengaan van de ‘plastic soep’: 80% van het zwerfafval op land komt uiteindelijk in de oceanen terecht; alles wat we oprapen is winst.

Materiaal krijgen we van de gemeente: vuilniszakken plus -ringen, prikstokken, handschoenen en gele hesjes.

 

Dag/Tijd (in principe) iedere donderdag 13.00 uur
Locatie Buurtcentrum De Vuister
Beloning na afloop een gratis kop koffie of thee, een voldaan gevoel, en heel veel waardering van de buurt
Contact Ook tijdens vakanties gaan we meestal gewoon door. Meer info? Stuur een mail naar spreeuw38@hotmail.com

Inschrijven De Vuister Nieuwsbrief

Ontvang elke twee weken al het nieuws over Buurtcentrum De Vuister

Succesvol ingeschreven!